Sport!

Sport!

woensdag 28 september 2016

Handig leren omgaan met pittenzakken! (2-3 KK)

Handig leren omgaan met pittenzakken!


De kleuters van juf Lien leerden in de turnles gericht en handig bewegen met de pittenzakjes. Na het experimenteren zochten ze naar allerlei manieren om de pittenzakjes te dragen. We gebruikten dan ook deze draagwijzen in een estafettespel.

Na het estafettespel toverden we ons pittenzakje om in een voorwerp. Zo werd het pittenzakje een kussen om op te slapen, een stoel of een stuur van een voertuig. Ook aan deze oefening was een spel verbonden. De kleuters kregen verschillende signalen te horen waaraan een bepaalde opdracht verbonden was. Het was aan hen om zo snel mogelijk juist te reageren op het signaal.

Vervolgens kwam ook mikken aan bod. De kleuters werden in twee teams verdeeld en moesten zo weinig mogelijk pittenzakken hebben in hun kamp. Dit deden ze door de pittenzakken zo snel mogelijk terug te gooien naar het andere team. Spanning en competitief gedrag kwam naar boven!

Tot slot gebruikten we ons pittenzakje als massagekussen tijdens de rustige sherbourne zodat we terug rustig naar klas konden gaan.