Sport!

Sport!

maandag 21 november 2016

De allerkleinsten experimenteren met klein materiaal! (Peuter - 1ste kleuter)

De allerkleinsten werken nu rond het thema "voelen" met juf Tine (stagiaire) en dat kon je ook zien in de turnles. De kleuters mochten in allerlei hoekjes experimenteren met "hard" en "zacht" materiaal.

 Zo was er een hoekje waarin de kinderen mochten experimenteren met pittenzakjes. Al snel ontdekten de peuters en kleuters verschillende manieren om pittenzakjes te transporteren. Zo brachten ze de zakjes naar de overkant door ze op het hoofd te leggen, op de schouder of zelfs rug-aan-rug. De pittenzakjes werden ook omgetoverd in materialen zoals een bal, een spons, een washandje, ...

In de tweede hoek lagen er kleurrijke hoepels ter beschikking. De hoepels leenden zich ertoe om erdoor te kruipen, erin te springen, rond de arm te zwieren, ...

In de derde hoek konden de kleuters aan de slag met de ballen. Rollen, gooien en werpen zijn slechts enkele voorbeelden die we zagen gebeuren in deze hoek.

Tot slot was er ook nog een hoek met pluimpjes (badminton). Dit voorwerp was minder gekend bij de jonge kleuters en brachten toch mooie"probreersels" naar op. Zo werd het pluimpje in balans gehouden op de neus zoals bij een zeehond of werden de pluimpjes verstopt voor de pluimpjesdief.

Tot slot mochten de kleuters wat relaxen door op rustige muziek hun vriendje te masseren.

Geniet van de foto's en tot volgende week!